Aktuellt


Temakväll - pyssel


Nu har vi haft pyssel på vår senaste temakväll! Vi fick lära oss att tova och så här fina och speciella blev våra häxor!

Tack prick-ia för en härlig workshop!

Besök gärna prick-ia på 

Årsmöte 2019

Nu har Kvinnojouren i Mark haft sitt årsmöte! Vi var många engagerade entusiastiska kvinnor som deltog. Tack till er alla som kom på mötet och tack för alla insatser under verksamhetsåret! Nu blickar vi framåt mot ett händelserikt kommande verksamhetsår!


Internationella kvinnodagen 8/3

På Internationella kvinnodagen den 8 mars arrangerade Kulturskolan och ABF i Tranemo en kväll med föreställningen Kvinna av Mia Pettersson. Vi var inbjudna att berätta om vår verksamhet. Inträdet skänktes till oss och det är vi väldigt glada för! Det blev en fantastisk kväll! Tack alla ni som arrangerade och medverkade denna kväll!

Artikel om oss

Läs en artikel om oss publicerad i Borås Tidning på internationella kvinnodagen den 8 mars.
KLICKA HÄR →

Temakväll 6/3

På vår temakväll den 6 mars var Jonas Alteryd, butikschef för Erikshjälpen i Skene hos oss för att berätta om verksamheten. Jonas berättade om Erikshjälpens historia och om verksamheten i Skene. Vi är väldigt glada för vårt samarbete och tackar för en spännande och intressant kväll!

Studiecirkel

Nu är vi i full gång med vår studiecirkel för blivande ideella jourkvinnor.


En fantastiskt engagerad och aktiv grupp av kvinnor som vill vara med och arbeta ideellt för att stötta medsystrar och deras barn som utsatts för våld och för att arbeta för en värld fri från våld och förtryck!

Föreläsningar i Borås

Nätverket för brottsofferstödjande verksamhet i södra Älvsborg, där vi ingår, anordnade två dagar i Borås 21-22 februari, fyllda med föreläsningar.

Bland annat fick vi möta Merly Åsbogård, statsvetare som kämpade sig ur prostitution och nu är föreläsare. En fantastiskt gripande föreläsning med teori blandat med egna erfarenheter!

Emilia Åhfelt Dimitriadis arbetsmiljökonsult, föreläste om hur mobbning kan uppstå och fortgå i arbetslag. Hon har egen erfarenhet av att bli utsatt för mobbning och sexuella trakasserier när hon var soldat i Kosovo. En mycket engagerande och intressant föreläsning!

Föreläsning i Alingsås
- prostitution i Sverige idag


Den 18 februari 2019 var vi inbjudna av Kvinnojouren Olivia i Alingsås till en föreläsning med polisen och författaren Simon Häggström.

Han är specialiserad på prostitution och föreläsningen fokuserade på unga personer som säljer sex, vilka köparna är och vilka nya digitala arenor som används för att locka och utnyttja unga människor in i prostitution.

Mikamottagningen i Göteborg möter människor som är eller har varit i prostitution. De föreläste om sin verksamhet och berättade om hur de arbetar för att stötta och hjälpa.

Ring. 0320 - 351 51

Hemsida av Webbolo