Aktuellt

Nu har vi haft vår årliga kransbindning! Vi som är engagerade i Kvinnojouren i Mark träffades och band julkransar tillsammans. Det blev en härlig kväll med många skratt och mycket värme! Fina kransar blev det också!


Vi har deltagit på Roks konferens Våld och Vårdnad i Göteborg den 27:e november. Eva Diesen presenterade rapporten Våld och vårdnad. Linnea Bruno presenterade sin avhandling Ofridstid- Fäders våld, staten och den separerade kärnfamiljen. Dessutom var advokatbyrån Barbro Sjöqvist & Rebecca Lagh AB på plats. Hon berättade om hur det är att vara barn i Sverige och att berätta om våld och hur det bedöms i domstolarna.
Roks anordnade Pepphelg för alla medlemsjourer. Kvinnojouren i Mark deltog. Det blev en toppenhelg med bra föreläsare. Helgen innehöll historiskt bakåtblickande och framåtsyftande pepp.


Kvinnojouren i Mark medverkade på Skene Marten, lördagen den 6 september. Vi delade ut armband och informerade om vår verksamhet. Dessutom fanns det möjlighet att lämna ett bidrag till Kvinnojouren genom att delta i våra lotterier.
Tack alla ni som stöttar vår verksamhet!Mark Pride gick av stapeln under vecka 32 i Marks kommun. KiM medverkade genom att visa upp vår verksamhet på lördagen den 11 augusti, tillsammans med andra ideella föreningar, Studieförbund, Räddningstjänst, Marks kommun, politiska partier mm.Nu har vi i KiM haft vår årliga arbetshelg. Ideella, styrelse och anställda träffades på Sju Sjöar i Öxnevalla för att tillsammans utveckla vår verksamhet och bolla nya tankar och idéer. Arbetsgrupper bildades och många idéer och förslag framkom. En tipspromenad i vacker omgivning ingick också.


Nu har Kvinnojouren i Mark haft sitt årsmöte. Kvinnojouren i Mark tackar er alla som deltog på årsmötet! Vi ser fram emot ett nytt verksamhetsår!


Lördagen den 17 mars 2018 hade KiV sitt årsmöte på Bohusgården i Uddevalla. Kvinnojourer i Väst är en sammanslutning av självständiga kvinno- och tjejjourer inom Västra Götalands län.

KiV arbetar bland annat med att främja samarbetet mellan medlemsjourerna i gemensamma frågor och att ordna utbildningar.

KiM deltog på årsmötet och Linda Olsson från vår kvinnojour blev vald som ledamot på två år. Annelie Synnergren från vår kvinnojour blev vald till revisor på ett år.


Idag, 8 mars, är det Internationella kvinnodagen! Tillsammans har vi kraft att förändra! Tack alla som stöttar vårt arbete på Kvinnojouren i Mark och tack till er ideella som gör en fantastisk insats för att stötta våldsutsatta kvinnor och deras barn. Tillsammans fortsätter vi arbetet för att stoppa mäns våld mot kvinnor.
Läs Roks debattartikel här:

https://www.facebook.com/Riksorganisationenforkvinnojourerochtjejjourer/posts/1980840075277527


Vår Riksorganisation Roks anordnade en konferens om porr i Göteborg den 20 februari 2018.  Kriminologen Nina Rung berättade om kopplingen mellan porr och sexuella övergrepp.

De två unga kvinnorna som ligger bakom #intedinhora pratade om deras upprop som har synliggjort hur man kan hamna i prostitution och utsattheten som följer med prostitution.  Gå gärna in och ta del av vittnesmålen på #intedinhora


Kvinnojouren i Mark deltog i manifestationen mot sexuellt våld på Gustav Adolfs torg i Göteborg, torsdagen den 11 januari. 
Klicka på länken för att läsa artikeln om manifestationen i GP! 

http://www.gp.se/1.5037223


På torsdag den 11 januari kl. 15 - 16 anordnar Kvinno- och tjejjourer i Väst en ljusmanifestation på Gustav Adolfs Torg i Göteborg för att protestera mot den friande domen i Fittjafallet, samt allt sexuellt våld som kommit upp till ytan tack vare alla berättelser under # metoo. Detta är en nationell manifestation tillbörjan initierad av riksorganisationen Roks.

Välkomna att delta i manifestationen!

Vi har fått nog! Stopp alla våldtäkter och mäns sexuella våld!

Tillsammans är vi starka!


Vår ordförande Anneli Synnergren var inbjuden av vår riksorganisation Roks för att föreläsa om bemötande på Roks grundutbildning för ideella tjejer och kvinnor, den 2-3 december 2017. Anneli Synnergren och Anki Bloom 
(ledamot i Roks styrelse)förläste om det viktiga ämnet bemötande för cirka 110 ideella tjejer och kvinnor.


Kvinnojouren i Mark 0320 - 351 51

Hemsida av Webbolo